Barco

  Visie van Barco

  Barco brengt alle activiteiten van Kortrijk en Kuurne op het Kennedypark te Kortrijk samen. De activiteiten bestaan in hoofdlijnen uit administratieve werkzaamheden, research&development, certificeringstesten en manufacturing. De centralisatie van deze activiteiten wordt het “Barco Campus Project” genoemd. Het project bestaat uit het realiseren van een campus die de drager wordt voor toekomstige ontwikkelingen alsook de setting voor cultuurverandering waarmee Barco zijn marktpositie wil verstevigen en uitbouwen. Van het “Barco Campus Project” zal eveneens gebruik worden gemaakt om het bedrijf zijn hoog technologische uitstraling te geven waardoor toekomstige medewerkers zich daardoor aangetrokken voelen om voor Barco te werken en waarmee de huidige werknemers een forse opwaardering krijgen van hun werkomgeving.

  De hoog technologische uitstraling moet zowel extern als intern zichtbaar en voelbaar zijn. Licht, lucht, akoestiek en gebruikscomfort zorgen ervoor dat de werknemers in een aangename omgeving hun werkzaamheden kunnen uitoefenen. Het gebouw moet flexibel zijn en de veranderingen in processen en organisatie ruimtelijk ondersteunen. Een groot deel van de ‘corporate diensten’ worden op de campus gehuisvest. Daarnaast herbergt de campus ook het regionale EMEA hoofdkwartier. Verder bevat de Barco campus een ‘Research & Development Center’ van de verschillende divisies evenals een ‘Corporate Technologie Center’ waar nieuwe technieken en technologieën bedacht en getest worden. De ‘Manufacturing’ activiteiten worden gecentraliseerd in de beide bestaande gebouwen op het Kennedypark (KND1 en KND2). 

  De doelstellingen voor de huisvesting van Barco zijn: het verbeteren van de productiviteit, snelle aanpassingsmogelijkheden bij organisatiewijzigingen en wijzigingen van producttypen, het beperken van de huisvestingskosten en het opvangen van veranderende economische omstandigheden. De huisvesting moet uitnodigen tot “clean desk” en faciliteren in het delen van werkplekken in functie van het vormen van nieuwe ‘groepen’ medewerkers, nodig voor het efficiënt en effectief uitvoeren van werkzaamheden.

  Rol van CONIX RDBM bij ‘het nieuwe werken’

  Bij ‘het nieuwe werken’ wordt het traditionele kantoorconcept niet langer gevolgd. Persoonsgebonden werkplekken worden getransformeerd tot verschillende soorten activiteit gerelateerde functionele werkplekken. CONIX RDBM bracht als adviseur integraal de informatie van alle betrokken partijen samen en gaf een samenhangend advies in een goed afgestemde huisvesting die moet bijdragen tot de ondersteuning van de primaire werkprocessen van Barco. Het gewijzigde kantoorconcept is géén doel op zich. Het echte doel is een kwalitatieve, flexibele en performante organisatie.

  project nameBarco
  categoryOffice, Interior
  locationKortrijk
  year2016
  statusCompleted
  size77.000 m²
  clientBarco nv