Godefriduskaai

  Het bestaand gebouw is een voormalig pakhuis, dat in 1941 ontworpen werd door Léon Stynen in het toenmalige volop in bedrijf zijnde havenkwartier. Vanwege de typerende architectuur is het uitzicht beeldbepalend. Het bouwblok waarin het pand gelegen is, werd als stadsgezicht beschermd, hetgeen al van bij de aanvang bepaalde richtlijnen gaf aan het nieuwe ontwerp. De authenticiteit van het pakhuis wordt volledig behouden, net zoals de voor- en achtergevel.

  In het bestaande gebouw wordt er een patio gecreëerd waardoor licht, lucht en zon volop kunnen toetreden in het gebouw. Hierdoor kan op een positieve manier worden ingewerkt op het toekomstig woonklimaat.

  Het dakvolume is een uitbreiding van het bestaand volume dat in de hoogte wordt gereduceerd. Het geheel wordt afgewerkt met sobere en duurzame materialen: hout en glas. De uitbreiding springt terug t.o.v. de rooilijn, en staat in contrast met het bestaande gebouw door zijn hedendaagse vormgeving. Vanaf het MAS is de dakuitbreiding zichtbaar als een hedendaags baken op het dak van het pakhuis.

   

  project nameGodefriduskaai
  categoryOffice, Residential, Renovation
  locationAntwerp
  year2012
  statusCompleted
  size3.000 m²
  clientCondominium