Molenkant

  Het project bestaat uit 179 appartementen verdeeld over 6 gebouwen met bergingen en een ondergrondse parking die onder alle 6 gebouwen doorloopt. 

  De opzet van de architectuur is eenvoud en duurzaamheid waarbij in de details verfijning, warmte en sfeer gezocht wordt binnen een heldere en sterke hoofdopzet. In het ontwerp worden er 6 appartementsgebouwen voorzien. Dit zorgt voor een betere doorwaadbaarheid in het gebied: een breking van de lange lijnvorm en toch blijft de lijnvorm behouden.

  Elk gebouw heeft een eigen identiteit. Zo vormt het gebouw aan het park de poort tot de site. Het gebouw in het midden is de spil tussen twee groene longen. Het laatste gebouw is de coulisse van de site. De appartementsgebouwen hebben een verschillende bouwhoogte, variërend van 4 tot 8 bouwlagen. In het ontwerp wordt vertrokken van 8 bouwlagen naar 7 en terug naar 8 bouwlagen. Om een krachtig en een gevarieerd beeld te creëren naar de Leie, wordt geopteerd om de volumes onderling van elkaar te laten verschillen. Zo wordt er met de hoogtes gespeeld.  

  project nameMolenkant
  categoryResidential
  locationHarelbeke
  year2017 - 2021
  statusCompleted
  size26.780 m²
  clientSolid Real Estate NV