O'Sea Charme

  O’Sea Charme is ontworpen vanuit de gedachte dat de publieke ruimte en de gebouwen samen een coherente en goed gedefinieerde omgeving vormen. De ontwikkeling grenst aan Mariakerke, op de hoek van L. van Tyghemlaan en de Troonstraat. De kleinschaligheid van de aanbepalende wijk wordt doorgezet op de site en kent enkel op de hoek hoogte-accent die het begin markeert van een nieuw stadsgebied.

   Het programma bestaat uit 168 wooneenheden variërend van studio’s, assistentiewoningen, appartementen (1, 2 en 3 slaapkamers) tot eengezinswoningen. De gebouwen zijn gesitueerd rond een gezellig plein met een publiek karakter waarbij de private buitenruimtes, gescheiden door een groene buffer, aan grenzen.

   De gebouwen zijn zorgvuldig gepositioneerd, rekening houdend met bezonning en zichtassen. Aan de noordzijde staan de hogere en aan de zuidzijde de lagere gebouwen, waardoor zowel de bewoners als de buurt maximaal kunnen genieten van de zon. Door de grote variatie in volumes ontstaat een gevarieerd spel van zichtassen en beleving, dat goed past in zijn omgeving.

  project nameO'Sea Charme
  categoryMasterplan, High-rise, Office, Residential
  locationOstend
  year2015- 2020
  statusOn-going
  size18.300 m²
  clientImmobel