O'Sea - Masterplan

  Het voorliggende project O’Sea betreft een stedelijke ontwikkeling met woonvoorzieningen en bijhorend woonondersteunend programma. Het project O’Sea bevindt zich midden in de stad Oostende. Het masterplan hield rekening met de aansluiting aan een dorpskern, waar rijwoningen assistentiewoningen zijn voorzien. Meer naar de stad toe werden grotere torenvolumes voorzien.

  Het ontwerp vertrekt van het basisidee dat de publieke ruimte en de gebouwen samen ontworpen dienen te worden om een coherente en goed gedefinieerde omgeving te creëren.

  De site wordt opgedeeld in 4 deelgebieden, met volgende benamingen: O’Sea Charme (Fase 1) in het westelijk deel van de site, O’Sea Beach (Fase 2) en O’Sea Life (Fase 3) in het centrale deel van de site en O’Sea Garden (Fase 4) in het oostelijk deel van de site. Ze hebben elk een eigen kenmerkende schaal en identiteit en gaan de directe relatie aan met hun omgeving.

  Beide hoeken aan de Troonstraat worden afgewerkt. Daar waar het deelgebied O’Sea Charme voornamelijk uit laagbouw bestaat om goed aan te sluiten met de aangrenzende bebouwing van Mariakerke, heeft het deelgebied O’Sea Garden een meer stedelijk karakter met hogere volumes die verwijzen naar de nabijheid van de Stad Oostende. De vier deelgebieden worden opgebouwd uit een sokkel met bovenop torenvolumes. O’Sea Fase 4, gelegen in het oostelijk gedeelte van het plan zal verwijzen naar ‘Garden’ waarbij groen de drager wordt voor de buitenaanleg en waar ontmoeting en uitwisseling centraal staan.

   

  project name

  O’Sea – Masterplan 1.0
  O’Sea – Masterplan 2.0

  categoryMasterplan, High-rise, Office, Residential
  locationOstend
  year

  2015 – 2017       (1.0)
  2017 –                 (2.0)

  statusOn-going
  size110.000 m²
  clientImmobel